Twee kruisvaarders voor de rechten van kinderen en ouders werken onvermoeibaar om de Chileense wet te wijzigen en om kinderen te beschermen tegen gedwongen psychiatrische behandeling als een vereiste om naar school te mogen.

lees meer >>
Het idee van elektroconvulsietherapie (ECT) werd in 1938 ontwikkeld als ‘behandeling’ om mensen volgzamer te maken, en deze barbaarse praktijk wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt.

lees meer >>
Tijdens de American Psychiatric Association Conventie spreekt CCHR zich luidkeels uit voor een nationaal verbod op elektroshockbehandeling.

lees meer >>
Exhibitie in het regeringsgebouw schijnt het licht van waarheid op schadelijke psychiatrische praktijken.

lees meer >>
CCHR viert haar 50-jarig jubileum in stijl. Ze kijkt terug op een verleden waarin ze de mensenrechten beschermde en haar wapenbroeders bedankte met haar Mensenrechtenprijs.

lees meer >>
Sinds haar oprichting in 1969 heeft CCHR samengewerkt met vrijheidsstrijders, moedige advocaten, toegewijde wetgevers en vele anderen, die op hun beurt steunbetuigingen gaven ter gelegenheid van CCHR’s 50-jarige jubileum.

lees meer >>
Om een idee te krijgen van het werk dat CCHR doet, kijken we naar een aantal van CCHR’s vele prestaties in de eerste 50 jaar.

lees meer >>
CCHR heeft contact opgenomen met de Verenigde Naties om een einde te maken aan dwangpraktijken in de psychiatrie.

lees meer >>
Wat begon als één enkele zaak waarbij Child Protective Services (de Amerikaanse kinderbescherming) onwetmatig een kind bij haar moeder weghaalde, wordt voor een advocaat een gepassioneerde kruistocht voor de rechten van ouders.

lees meer >>
CCHR brengt Psychiatrie: Een Industrie des Doods exhibitie om Mexicaanse burgers voor te lichten.

lees meer >>
Dominee Fred Shaw bundelde de krachten met de NAACP om resoluties goedgekeurd te krijgen die geformuleerd waren om Afro-Amerikanen te beschermen tegen misstanden in de psychiatrie en elektroconvulsietherapie.

lees meer >>
CCHR UK claimt dat het congres van het Royal College of Psychiatrists International het algemene publiek een pseudowetenschap aansmeert, waardoor kinderen in het Verenigd Koninkrijk een groot risico lopen.

lees meer >>
DOWNLOADEN