TENTOONSTELLING IS DE AANZET VOOR EEN STAMMENRESOLUTIE WAARIN HET VOORSCHRIJVEN VAN PSYCHIATRISCHE MIDDELEN AAN KINDEREN WORDT AFGEKEURD

Eerw. Fred Shaw Jr. en koning Thomas Edgar Brown, knippen het lint door voor de Psychiatrie: Een Industrie des Doods tentoonstelling in Kaapstad, Zuid-Afrika.
In een van de landen met het grootste aantal kinderen dat stimulerende middelen wordt voorgeschreven, opent CCHR een tentoonstelling om de waarheid aan het licht te brengen. Dat inspireert een koning om een betere toekomst voor zijn volk te eisen.

De protestmars in Kaapstad tegen het Internationale Congres van de World Psychiatric Association (WPA) culmineerde in de opening van de gratis, wereldwijd geprezen, rondreizende tentoonstelling Psychiatrie: Een Industrie des Doods van de Citizens Commission on Human Rights, in het Kasteel de Goede Hoop. Het “mobiele museum” heeft historische gedeelten over de rol van de psychiatrie in apartheid en ook hedendaagse gedeelten over psychiatrische middelen en rechten van kinderen.

Eerw. Fred Shaw en koning Thomas Edgar Brown zaten de ceremonie voor. In zijn boodschap richtte koning Brown zich tot alle Zuid-Afrikanen: “Kom en bekijk zelf de vernietigende feiten die CCHR heeft”. Na de opening zagen meer dan 10.000 bezoekers de tentoonstelling. Dit hielp hen met de waarheid over psychiatrie. Een leraar zei: “Ik heb jarenlang geweigerd om mijn leerlingen aan de medicijnen te zetten, zoals Ritalin en dergelijke. Nu weet ik eindelijk dat ik het juiste deed. Ik geloof dat God u in mijn richting heeft gestuurd. Dank je.”

Vastbesloten om de kinderen en het spirituele erfgoed van zijn volk te beschermen, gaf koning Brown een stammenresolutie uit waarin de psychiatrie wordt gehekeld. “Ik geef officieel een waarschuwing uit om de mensen van de Khoisan en alle andere stammen en volkeren te wijzen op de gevaren van de psychiatrie en ik verorden dat alle koningen en leiders van alle zuidelijke Afrikaanse landen psychiatrie en het voorschrijven van psychiatrische middelen aan kinderen afkeuren”, staat er in de resolutie.

“Ik verorden dat alle koningen en leiders van alle zuidelijke Afrikaanse landen psychiatrie en het voorschrijven van psychiatrische middelen aan kinderen afkeuren.”

De koning wijst op rapporten waarin staat dat Zuid-Afrika een van de landen is met het grootste aantal kinderen waaraan psychostimulantia zijn voorgeschreven. Daar kun je nog aan toe voegen dat er 27 internationale regelgevende waarschuwingen zijn uitgegeven op deze psychiatrische middelen waarin staat dat ze mania, vijandigheid, geweld en zelfs moordzuchtige gedachten veroorzaken. “We moeten onze kinderen beschermen”, zegt de koning. De grondstelling waarop de psychiatrie is gebaseerd is dat “de mens een dier is”. Daarom besluit de koning zijn resolutie met, “Wij zijn spirituele mensen; en psychiatrie is een aanval op de zielen van de mens en een aanval tegen God”.


FEITEN

ZUID-AFRIKAANSE WORSTELING

Het Zuid-Afrikaanse streven naar welvaart wordt door de psychiatrie gesaboteerd.

10.000

GEVANGEN

zwarte Zuid-Afrikanen worden in psychiatrische kampen gedrogeerd en krijgen elektroshocks zonder anesthesie.

39%

TOENAME

in het gebruik van antidepressiva in Zuid-Afrika in de afgelopen vier jaar.

50%

TOENAME

van het aantal Ritalin recepten in één jaar. Gemeld in Nelson Mandela Bay, provincie Oost-Kaap.

58

PSYCHIATRISCHE ZIEKENHUIZEN

in Zuid-Afrika kosten burgers tot R 2700 (€ 185) per nacht.

0

GENEZINGEN

toegegeven door psychiaters op het internationale congres van de psychiatrische associatie in Zuid-Afrika.


DONEER

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, vertrouwt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN