ALTERNATIEVEN

In de reguliere geneeskunde houdt informed consent in dat men de volgende zaken ter sprake brengt: de aard van de diagnose, de voorgestelde behandeling of de te volgen procedure, de risico's en de voordelen van de voorgestelde behandeling en de patiënt informeren over alternatieve behandelingen zodat hij een goed geïnformeerde- en een weloverwogen keus kan maken. Psychiaters zullen patiënten niet standaard informeren over alternatieve behandelmethodes zonder medicatie. Ook voeren zij geen grondig lichamelijk onderzoek uit om onderliggende aandoeningen uit te sluiten die van invloed zouden kunnen zijn op de "psychische" stoornis.   Patiënten krijgen meestal geen accurate informatie over de aard van de diagnose, waarvoor de patiënt zou moeten worden verteld dat psychiatrische diagnoses totaal subjectief zijn (alleen op gedrag gebaseerd). Ze hebben geen medisch-wetenschappelijke geldigheid (er wordt voor de diagnose bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van röntgenfoto's, hersensscans, of tests die een chemische onbalans aantonen).

Alle patiënten zouden een zogenoemde “differentiële diagnose” moeten krijgen. De arts zorgt ervoor dat hij een compleet inzicht krijgt in de toestand van de patiënt en voert een volledig lichamelijk onderzoek uit, sluit alle mogelijke problemen uit die deze symptomen kunnen veroorzaken en legt alle mogelijk bijwerkingen van de aanbevolen behandelingen uit.

Er bestaat een verscheidenheid aan alternatieven voor psychiatrische diagnoses en behandelingen. Hieronder valt ook de reguliere medische gezondheidszorg waar geen stigmatiserend of subjectief psychiatrisch label voor nodig is en ook geen medicatie die de werking van de hersens verandert. Overheden zouden behandelingen moeten aanmoedigen die drugsvrij zijn als alternatief voor gevaarlijke medicatie die niet beter blijkt te werken dan een placebopil en gevaarlijker zijn dan de meeste straatdrugs. Hoewel CCHR geen advies geeft over specifieke behandelwijzen of een specifieke medische organisatie aanbeveelt, noemen we de hieronder bronnen waar geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden (vooral adressen in de VS; voor andere landen verwijzen we naar de betreffende CCHR vestigingen):

Informatie over drugsvrije behandelingen voor problemen op het gebied van geestelijke gezondheid en/of veilige manieren om met psychiatrische medicatie te stoppen.
 

Soteria House – Alternatieve behandeling zonder medicatie voor mensen bij wie schitzofrenie is vastgesteld, er wordt geen medicatie gebruikt.
http://www.moshersoteria.com

ALTERNATIEVEN VOOR PSYCHOTROPE MIDDELEN BIJ KINDEREN

The Block Center – Ontdek en behandel het onderliggend gezondheidsprobleem bij uw kind en krijg informatie hoe men bij kinderen op een veilige manier gebruik van psychiatrische medicatie kan afbouwen.
http://www.blockcenter.com

DrugFreeChildren.org Een website met informatie over de toepassing van "chemische beteugeling" op kinderen
http://www.drugfreechildren.org

The Doris J. Rapp Education Corporation – Belangrijke informatie over factoren uit de omgeving die de gezondheid van kinderen en volwassenen nadelig kunnen beïnvloeden.
http://www.drrapp.com

AbleChild – Ouders voor onderwijs zonder labels en drugs.
http://www.ablechild.org

GROEPEN DIE DE RECHTEN VAN PATIËNTEN IN DE GEESTLIJKE-GEZONDHEIDSZORG BESCHERMEN

Mind Freedom International – een non-profit organisatie die zich sterk maakt voor mensenrechten en alternatieve behandelingen biedt aan mensen die met een psychiatrische handicap leven.
http://www.mindfreedom.org/about-us

AANVULLENDE INFORMATIE/ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN

Whitaker Wellness Institute– gezondheidszorg die zich richt op een actiever, langer en gezonder leven en zich voornamelijk op de ouderen richt.
http://www.whitakerwellness.com

Institute for Progressive Medicine Conventionele en aanvullende therapiën.
http://www.iprogressivemed.com

The American College for the Advancement of Medicine – Een medische non-profit organisatie die zich richt op het verbeteren van aanvullende en alternatieve geneeskunde.
http://acam.org

MILIEU, LEEFOMGEVING EN GEESTELIJKE GEZONDHEID

American Academy of Environmental Medicine Zet zich in voor een betere gezondheid door middel van preventieve maatregelen en effectieve behandelingen.
http://www.aaemonline.org

Agency for Toxic Substances & Disease Registry – Loodvergiftiging: wat zijn de psychologische gevolgen van loodvergiftiging?
http://www.atsdr.cdc.gov/

INFORMATIE OVER MEDICATIE

MedlinePlus – Informatie over medicijnen, supplementen en kruiden
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginformation.html

Psych Drug Dangers – CCHR"s zoekmachine waarop naar alle bijwerkingen van Psychiatrische medicatie kan worden gezocht die aan de Amerikaanse FDA gerapporteerd zijn.
http://www.cchrint.org/psychdrugdangers

HET RAPPORTEREN VAN DE BIJWERKINGEN VAN MEDICIJNEN

Medwatch Het veiligheidsprogramma van de Amerikaanse FDA voor het melden van ongewenste bijwerkingen.
http://www.fda.gov/medwatch

GEZONDHEIDSALTERNATIEVEN & INFORMATIE

Naturalnews.com– Een onafhankelijke nieuwssite over gezond leven, voeding en veel meer.
http://www.naturalnews.com

Natural Solutions– Natuurlijke geneeswijzen en gezonde oplossingen.
http://www.naturalsolutionsmag.com

Natural Health Education
http://www.thepeopleschemist.com

JURIDISCHE INFORMATIE

Baum, Hedlund, Aristei & Goldman – Voor gevallen van onterechte levensbeëindiging en persoonlijke letselschade rechtszaken.
http://www.baumhedlundlaw.com

Vickery Waldner & Mallia LLP – Voor gevallen van onterechte levensbeëindiging en medische nalatigheid.
http://www.justiceseekers.com

Weitz & Luxenberg P.C. – Advocaten gespecialiseerd in persoonlijke letselschade en medische wanpraktijken.

FEDERAL LEGISLATIVE INFORMATION

THOMAS – rechtsinfomatie uit de Congresbibliotheek (VS). Congres
http://thomas.loc.gov

DOWNLOADEN