HOEVEEL BEWIJS HEBBEN WE DAT ECT MARTELING IS? EÉN UUR EN TWEEËNTWINTIG MINUTEN.
Een schokkende, nieuwe documentaire van de Citizens Commission on Human Rights
#BanECT
Up Next
Cancel
DRIE MANIEREN OM DE STRIJD MET ECT AAN TE GAAN.
“Eén feit over ECT: Ze beschadigt de hersenen. Punt uit... ECT zou al 50 jaar geleden verboden moeten zijn.”
– Dr. Norman Shealy, neurochirurg
WAT IS ECT?

Elektroconvulsietherapie, of ECT, is een procedure die door sommige psychiaters gebruikt wordt. Elektriciteit die tot 460 volt kan gaan, wordt door de hersenen gestuurd. Waarom? Om een grand-malaanval op te wekken die, zoals ze beweren, de hersenen zal “resetten” of “rebooten”.

Deze theorie is nooit bewezen. Er is in feite een aanzienlijke hoeveelheid bewijsmateriaal dat ECT grote en onomkeerbare hersenbeschadiging veroorzaakt.

De menselijke hersenen zijn een zeer complex orgaan, dat het lichaam met meer dan 5 biljoen signalen per seconde reguleert. Ze leveren die prestatie met een vermogen dat bijna acht keer zo weinig is als in een horlogebatterij. Echter, één ECT-sessie valt de hersenen aan met 2300 keer meer elektriciteit dan ze nodig hebben om te functioneren, wat leidt tot ernstig trauma.

SNELLE FEITEN OVER ECT

  • Het sterftecijfer door ECT is 50 maal hoger dan het VS-moordcijfer.
  • De zuigelingensterfte was 7,1% na het toedienen van ECT aan zwangere moeders.
  • ECT stuurt tot 460 volt door de hersenen om een grand-malaanval op te wekken.
  • Met een geschatte 100.000 Amerikanen per jaar die ECT krijgen, voor een totaal van ongeveer $ 260 aan elektriciteit, hebben psychiaters een shockimperium gecreëerd van $ 5,4 miljard.
  • De menselijk hersenen werken op 0,2 volt, bijna acht keer zo weinig als in een horlogebatterij – 1,5 volt – vergeleken met tot 460 volt die door de hersenen gaan tijdens één enkele shockbehandeling, 2300 keer de elektriciteit die de hersenen gebruiken om te functioneren.
  • Bijwerkingen van ECT omvatten geheugenverlies (aanzienlijk en permanent geheugenverlies), verwarring, desoriëntatie, apathie, onverschilligheid, hoofdpijn, misselijkheid, een vertraagde reactietijd, verminderd intellectueel functioneren en de dood.
  • Kinderen in de leeftijd van 0–5 worden geshockt onder het mom van “behandeling”.
  • ECT kan een verlaging van 20 tot 40 punten in IQ veroorzaken.
  • De FDA heeft nooit geëist dat er klinische studies gedaan worden, om te bewijzen dat ECT of veilig of effectief is, hoewel ze al meer dan 80 jaar gebruikt wordt.

HET AANTAL DODEN DOOR ELEKTROCONVULSIETHERAPIE IS 50 MAAL HOGER DAN HET VS-MOORDCIJFER. DAT ZOU IEDEREEN SCHOKKEN.

Als dat aantal je dwars zit, neem dan contact met ons op om er meer over te weten te komen. Als dat aantal je niet schokt, moet je wel een psychiater zijn.

TWEET DIT
VECHT MEE TEGEN
PSYCHIATRISCHE MISSTANDEN
CITIZENS COMMISSION ON HUMAN RIGHTS (NEDERLANDS COMITÉ VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS)
MELD PSYCHIATRISCHE MISSTANDEN
Downloaden
Psychiatrie: maakt de wereld afhankelijk van de drugs
Download gratis