JE HEBT ZOJUIST EEN NATUURKUNDELES IN ECT GEHAD.
NU KRIJG JE EEN GESCHIEDENISLES.

DE EERSTE WERELDOORLOG – Psychiaters in Duitsland gebruikten een primitieve shockmachine op soldaten met oorlogsneurosen. Hun doel? Om te zorgen dat soldaten nog banger zijn voor een ziekenhuis dan om te vechten aan het front.

DE JAREN 1920 – De Oostenrijkse psychiater Manfred Sakel probeerde “slechte hersencellen” te verdrijven door zijn patiënten met insuline te injecteren. Ondanks ernstige convulsies en een sterftecijfer van vijf procent, verdedigde Sakel zijn “behandeling” door te wijzen op de resulterende kinderlijke staat van zijn patiënten. Shockafdelingen en insulinetherapie werden big business.

DE JAREN 1930 – De Hongaarse neuropsychiater Ladislas von Meduna geloofde dat hij geestesziekten kon uitdrijven door met het middel metrazol hersenbeschadigende aanvallen op te wekken. Een psychiater kon in één ochtend 50 patiënten chemisch in een volgzame staat shocken, waardoor de procedure zeer lucratief was. Dit financiële succes ontketende een nog lucratievere methode om hersenbeschadigende convulsies te veroorzaken – elektroshock.

WELK INSTRUMENT WERD GEBRUIKT OM DE HERSENEN VAN PATIËNTEN AAN FLARDEN TE SCHEUREN?
BEKIJK DEZE DOCUMENTAIRE.
TWEET DIT
Neuropsychiater Ladislas von Meduna
Downloaden
Psychiatrie: maakt de wereld afhankelijk van de drugs
Download gratis