NU BEN JE VOORGELICHT, GA TOT ACTIE OVER.

Op dit moment hebben ze de meest kwetsbaren onder ons, onze kinderen, in het vizier. In zestien staten van de VS mag ECT aan kinderen worden toegebracht. Nog verontrustender is dit – in vijf staten mogen psychiaters kinderen, jonger dan zes, onderwerpen aan shocktherapie.

Dergelijke barbaarsheid bracht de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe een ernstige aanbeveling te geven: “Er zijn geen aanwijzingen voor de noodzaak om ECT te gebruiken op minderjarigen, en dus zou dit door de wet verboden moeten worden.”

Maar dat hield de American Psychiatric Association niet tegen. In een brief aan de FDA drongen zowel de voorzitter als de CEO van de APA er bij het dagelijks bestuur van de FDA formeel op aan om ECT op grote schaal beschikbaar te stellen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.

Het is tijd. Tijd om een standpunt in te nemen. Tijd om je stem te laten horen. Laten we ECT bij haar naam noemen: een wrede, hersenvernietigende criminele daad.

Als we er genoeg bij betrokken zijn en onze stem genoeg verheffen, zullen we ECT dát aandoen, wat ze te veel mensen heeft aangedaan.

We zullen haar leven verkorten.

Downloaden
Psychiatrie: maakt de wereld afhankelijk van de drugs
Download gratis