ER ZIJN BELANGEN IN ECT.
EN VERSTRENGELING VAN BELANGEN.

Er zijn enorme belangenverstrengelingen tussen psychiaters, ECT-machinefabrikanten en toezichthouders van de overheid.

Het gezicht van deze belangenverstrengeling is Harold Sackeim, een psycholoog en toonaangevende ECT-promotor. Hij heeft tienduizenden dollars van ECT-fabrikanten ontvangen en heeft ten minste $ 9 miljoen aan overheidssubsidies ontvangen om ECT te “onderzoeken”.

Sackeim en zijn weldoener, Matthew Rudorfer, een psychiater van het National Institute of Mental Health (NIMH), zijn zo dik met elkaar dat ze gezamenlijk een hoofdstuk voor een ECT-leerboek schreven.

Psychiater Sarah Lisanby is eveneens bij het NIMH. Zij is het hoofd van een onderzoeksafdeling en heeft financiële banden gehad met tien verschillende fabrikanten van psychiatrische apparaten.

Psychiater Richard Weiner, de hoofdpsychiater die hersenbeschadiging van het ECT-goedkeuringsformulier van de APA schrapte, werd ook betaald als consultant van de twee belangrijkste Amerikaanse ECT-machinefabrikanten, waarvan er één in het bezit is van shockpsychiater Richard Abrams. Weiners rapport van de APA Taskforce over ECT, haalde meer dan 60 artikelen van Abrams aan.

Bovendien zijn deze belangrijke spelers in dit verstrengelde web allemaal redactieleden van een toonaangevende psychiatrische publicatie over elektroshock, The Journal of ECT.

HOEVEEL ELEKTRICITEIT KAN EEN ECT-MACHINE BEVATTEN? ANTWOORD IN ONZE DOCUMENTAIRE.
TWEET DIT
Downloaden
Psychiatrie: maakt de wereld afhankelijk van de drugs
Download gratis