DE STAAT MEXICO WAARSCHUWEN VOOR MISSTANDEN IN DE PSYCHIATRIE

(Boven) Opening van de reizende CCHR exhibitie in Toluca, de hoofdstad van de staat Mexico, en (onder) bezoekers lopen de exhibitie door na de opening.
CCHR brengt Psychiatrie: Een Industrie des Doods exhibitie om Mexicaanse burgers voor te lichten.

Citizens Commission on Human Rights bracht haar confronterende Psychiatrie: Een Industrie des Doods exhibitie naar Toluca, de hoofdstad van de staat Mexico. Daarin wordt de gemeenschap gewaarschuwd voor de experimentele psychiatrische behandelingen en de schade die ze veroorzaken. Deze behandelingen bestaan onder andere uit het labelen van normaal gedrag als “stoornissen” en het toedienen van psychiatrische middelen aan kinderen en tieners, hoewel veel van deze medicijnen stickers hebben, waarin gewaarschuwd wordt voor zelfmoord en dood.

De exhibitie werd geopend door de burgemeester van Toluca, die burgers aanmoedigde om meer over deze en andere psychiatrische praktijken te weten te komen om zo zichzelf en hun gezin te beschermen. Ook de bisschop van de stad en de commissaris voor mensenrechten van de staat waren aanwezig.

Daarna bezochten meer dan 3600 inwoners van Toluca de exhibitie. Ze onderwijst, informeert en geeft advies aan wetgevers, mensen die in de medische sector werken, mensenrechtenadvocaten en algemeen publiek. De doelstelling van de exhibitie is om mensen aan te moedigen actie te ondernemen om fraude en criminaliteit binnen de psychiatrie te rapporteren en te vervolgen, en om de gewenste hervorming teweeg te brengen.

Zeldzame foto’s, documentaires en de multimedia displays van de exhibitie geven een levendig beeld van de geschiedenis en de huidige stand van zaken van de psychiatrie. Daaronder zijn beeldmateriaal van psychochirurgie, gedwongen fixatie en sadistische psychiatrische behandelingen, zoals een elektroshock van een hoge spanning en prefrontale lobotomie.


WE WILLEN ECHT VAN JE HOREN

CCHR.nl biedt hulpmiddelen voor degenen die willen strijden tegen psychiatrische misstanden. Lees hier wat enkele van hen te zeggen hebben.

OREGON, VERENIGDE STATEN

“Ik zag deze documentaire [De Verborgen Vijand ] op het Scientology Network en vond het een eyeopener. Ik heb een 32-jarige vriendin die bij de luchtmacht zat en die toen een hoop psychiatrische middelen kreeg en zelfs in een inrichting werd opgenomen. Ze is nu uit die inrichting en is bezig om die medicijnen langzaam af te bouwen. Ik zou dit dolgraag met haar willen bekijken en haar de dvd geven zodat ze die aan haar vrienden die ook veteraan zijn, kan laten zien.”

PUERTO RICO

“Ik heb goed gebruik gemaakt van de materialen die mij zijn toegestuurd. Ik heb het materiaal gegeven aan de plaatselijke autoriteiten die contacten hebben met de geestelijke gezondheidszorg, aan de politie en aan mensen van de rechtbank van San Juan. Ik ben erg actief in het geven van informatie over Het Marketen van Psychische Stoornissen.”

MEXICO

“Ik ben zeer dankbaar en enthousiast over dit ongelofelijke project. Ik heb het Marketen van Psychische Stoornissen onderwijspakket ontvangen. Ik ben er zeker van dat dit project zal slagen, want het zal mensen helpen te begrijpen dat de geestelijke gezondheidszorg geen spel is.”

BRAZILIË

“Ik zou jullie graag willen informeren dat ik de materialen heb ontvangen: een dvd, een handleiding voor leraren en pamfletten. Ik heb nog een presentatie [van deze informatie] gegeven aan ongeveer 20 leraren van een openbare school. Dank jullie wel.”

MEXICO

“Ik ben geïnteresseerd om het pakket te ontvangen. Ik wil meer weten over problemen in de geestelijke gezondheidszorg. Ik zou graag willen weten hoe ik mensen die zich in deze situaties bevinden, kan helpen. In mijn geval, ik ben gemotiveerd omdat familieleden deze problemen hebben.”

LOUISIANA, VERENIGDE STATEN

“Ik heb het pakket ontvangen. Dank je. Ik heb het gedeeld. De individuele reacties varieerden van geschokt tot ‘Ik wist wel dat wat ze deden niet juist was, maar ik kon er gewoon mijn vinger niet op leggen.’ Iedereen die de video heeft gezien, is weggegaan met een groter begrip van wat er gaande is.”


FEITEN

TEGEN HUN WIL

Mensen over de hele wereld krijgen tegen hun wil schadelijke psychiatrische behandelingen.

1 op de 3

ECT SLACHTOFFERS

van de naar schatting 1 miljoen mensen die het jaarlijks wereldwijd krijgen, kregen dat zonder hun toestemming

70

PROCENT

toename van het aantal gedwongen opnamen in Duitsland, gedurende een periode van acht jaar

10.000+

MENSEN

in Australië worden er elk jaar onderworpen aan gedwongen psychiatrische behandeling in hun eigen huis

1800

PLEGEN ZELFMOORD

ieder jaar in de Verenigde Staten terwijl ze in een inrichting zitten

195.000

ONDER DE BAKER ACT

(gedwongen opname) in Florida, VS, in een enkel jaarEEN EINDE MAKEN AAN HET MISBRUIK

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, steunt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN