DE ECHTE “VERBORGEN VIJAND” VAN DE KRIJGSMACHT ONTHULD TIJDENS HOORZITTINGEN VAN DE SENAAT
Wetgevers richten zich op te veel voorschrijven van medicijnen

Het verstrekken van psychofarmaceutische medicijnen is een belangrijke factor bij het grote aantal zelfmoorden onder militaire veteranen, zo werd in november 2014 door experts aan Amerikaanse senatoren verteld.

In antwoord op de getuigenverklaring van een groep experts, naast de schriftelijke getuigenverklaring die werd ingediend door Citizens Commission on Human Rights, hebben leden van het Comité van Veteranenzaken zich, meer dan ooit in het verleden, over het probleem gebogen van het te veel voorschrijven van medicijnen.

Het comité, onder leiding van Senator Bernard Sanders van Vermont, hoorde het verhaal aan van Susan Selke, moeder van de marinier Clay Hunt, die in 2011 op 28-jarige leeftijd een einde aan zijn leven had gemaakt, nadat hij had gediend in Irak en Afghanistan. Mevr. Selke zei dat toen hij last van depressie had, de artsen van Veteranenzaken hem op een cocktail hadden gezet van psychotrope medicijnen en vervolgens, telkens wanneer hij met klachten over bijwerkingen kwam, hem meer medicijnen voorschreven.

lees meer  >>

MISSTANDEN IN DE PSYCHIATRIE ONTHULD
Veteranen eisen het einde aan het drogeren van soldaten.

Nu het aantal gevallen van zelfmoord onder veteranen bijna driemaal zo hoog is als dat onder de rest van de bevolking, zijn degenen die zich bekommeren om onze militairen, dringend op zoek naar een oplossing waarmee de crisis kan worden bezworen. Die oplossing bestaat uit de onthullende documentaire van CCHR, De Verborgen Vijand: De Dubbele Agenda van de Psychiatrie, waarin het verband wordt aangetoond tussen psychotrope middelen en het hoge aantal zelfmoordgevallen onder veteranen, de plotselinge sterfgevallen en de toename van gewelddadigheden binnen de krijgsmacht.

Commando Sgt. (B.D.) Hannis Latham (links) en Kolonel bij de Luchtmacht John Henke (B.D.), werken als veteranen om andere veteranen en militair personeel te beschermen tegen het toedienen van psychiatrische middelen en laten door het hele land de film regelmatig aan veteranen zien.

“Psychiatrische middelen maken onze moderne oorlogvoering voor onze soldaten die weer thuiskomen veel dodelijker dan welke oorlog in het verleden dan ook,” zei Sgt. Hannis Latham, lid van de Commando’s van het Amerikaanse Leger, het “A” Team de 10e Groep van de Speciale Strijdkrachten (B.D.)

“In plaats van herstelprogramma’s in het leven te roepen voor onze terugkerende veteranen, die hen als normale mensen beschouwen die een uiterst abnormale ervaring hebben meegemaakt, krijgen onze veteranen vaak antipsychotica, slaapmiddelen en antidepressiva voorgeschreven en krijgen ze te horen dat ze zich moeten vermannen en zich niet moeten aanstellen.”

Kolonel John A. Henke (B.D.), piloot bij de Luchtmacht met veel onderscheidingen, aalmoezenier en klinisch psycholoog, die ook aan de studie deelnam van de Pentagon’s Assistant Secretary of Defense Combat Readiness, zegt:

lees meer  >>

Roep om aansprakelijkheid
GEZINNEN VAN GEVALLENEN WILLEN ANTWOORDEN

“Men zal zich Andrew altijd herinneren als een student die met vlag en wimpel slaagde, een Eagle Scout, een Amerikaans marinier en een zoon.”
–  Shirley White, Andrews moeder

Korporaal Andrew White was een gezonde, enthousiaste marinier van 23 jaar die net terug was na een verblijf van negen maanden in Irak. Net als veel andere militairen leed hij aan de schijnbaar normale spanningen van de oorlog – slapeloosheid, nachtmerries en rusteloosheid. De jonge korporaal vroeg toen om hulp bij de afdeling geestelijke gezondheidszorg van het leger.

Meer dan 11 maanden lang schreven artsen van Veteranenzaken hem een cocktail voor van 19 verschillende medicijnen – waaronder antidepressiva, antipsychotica en benzodiazepinen (kalmerende middelen). Voor het gezin was de lichamelijke, mentale en emotionele aftakeling verschrikkelijk om aan te zien en na een paar maanden was hij niet meer te herkennen.

Zoals Andrews moeder, Shirley White, het zich herinnerde: “Hij kon niet meer functioneren. Hij was een zombie. Het was net alsof we voor een bejaarde zorgden.” Toen zij en haar man Stan bij de artsen van Andrew navraag deden over het effect van de medicijnen, “zeiden ze alleen maar ‘dat er tijd nodig was (om die pillen te laten werken)’.”

lees meer  >>

FEITEN
Medicijnen en dood

2012: Er overleden meer soldaten als gevolg van zelfmoord dan als gevolg van gevechtshandelingen, met een gemiddelde van één per dag. Bij de veteranen bedroeg dat aantal 22 per dag.

2005–2011: Binnen de krijgsmacht is het aantal recepten voor geestveranderende medicijnen, waarvan bekend is dat ze tot zelfmoord en gewelddadig gedrag leiden, met 696% gestegen.

2004–2012: De FDA heeft 14.773 rapporten ontvangen over psychiatrische middelen die leiden tot moorddadige ideeën en moord, manieën en agressie.Neuroloog zet vraagtekens bij “plotselinge sterfgevallen”

De neuroloog Fred Baughman Jr. uit Californië heeft een lijst samengesteld van ongeveer 400 sterfgevallen van soldaten en veteranen waar een luchtje aan zit en waarvan vele waren toegeschreven aan een “natuurlijke oorzaak”.

“Wat kun je bij iemand van 20 in godsnaam een ‘natuurlijke oorzaak’ noemen?”, vraagt Baughman zich af.

Door zijn research is hij gaan geloven dat dit “gevallen zijn van waarschijnlijk plotselinge hartstilstand waarop na 4-5 minuten de hersendood intrad, veroorzaakt door een cocktail van psychiatrische middelen, met name antipsychotica”.

lees meer  >>

HERSTEL MENSEN­RECHTEN IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Als non-profit waakhond van de geestelijke gezondheidszorg, steunt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie te kunnen volbrengen om schendingen van mensenrechten door de psychiatrie uit de wereld te helpen en om de geestelijke gezondheidszorg op te schonen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 170 wetten die burgers beschermen tegen misstanden in de geestelijke gezondheidszorg.

DOWNLOADEN