CCHR FORUM ONDERZOEKT
GEVAREN PSYCHOTROPE MIDDELEN

Jim Pocrass is advocaat medische wanpraktijken en legt uit wat artsen volgens de wet tegen hun patiënten moeten zeggen voordat ze psychotrope middelen voorschrijven.
CCHR houdt een voorlichtings­forum voor alle gezindten en overtuigingen om meer te weten te komen over psychotrope middelen en hoe je daarmee om moet gaan.

Mede opgericht in 1969 door de Scientology Kerk en wijlen professor emeritus in de psychiatrie dr. Thomas Szasz, is het Comité voor de Rechten van de Mens toegewijd aan het beschermen van patiënten en het uitroeien van misstanden in de psychiatrie.

In de geest van die missie, waren meer dan 80 betrokken leden van een verscheidenheid aan gezindten en overtuigingen, bijeen­gekomen in de Scientology Kerk Los Angeles om op de hoogte te worden gebracht over de gevaren van psychotrope middelen en erachter te komen wat eraan te doen valt.

Het evenement begon met een fragment uit de CCHR-documentaire Dodelijke Fout, die een moeder volgt in haar zoektocht om de waarheid te ontdekken over de zelfmoord van haar zoon; ze was er kapot van toen ze ontdekte dat deze was veroorzaakt door de psychotrope middelen die hem waren voorgeschreven.

In de reguliere geneeskunde houdt informed consent in dat de voor- en nadelen en de alternatieven worden vermeld, zodat de patiënt een gefundeerde beslissing kan nemen. Maar informed consent is een praktijk die door psychiaters geregeld wordt vermeden.

Daarop volgde een praatje van afkickspecialist Dr. Alan Sosin, waarin hij in lekentermen uitleg gaf van de complexe gevolgen van psychotrope drugs op het verstand en het lichaam.

Daarna kwam Jim Pocrass aan de beurt, advocaat medische wanpraktijken, om de menigte voor te lichten ten aanzien van de wetgeving in Californië over medische zaken. Tegen het einde van de bijeenkomst wist elke deelnemer welke informatie artsen hun patiënten volgens de wet moeten verstrekken alvorens ze aan te moedigen om psychotrope middelen te gaan gebruiken.

In de reguliere geneeskunde houdt informed consent in dat de voor- en nadelen en de alternatieven worden vermeld, zodat de patiënt een gefundeerde beslissing kan nemen. Maar informed consent is een praktijk die door psychiaters geregeld wordt vermeden.

Om actie te kunnen ondernemen en het woord te verspreiden onder hun respectievelijke gemeenschappen, werd het publiek voorzien van een overvloed aan gratis voorlichtingsmateriaal alsook CCHR Onderwijspakketten – elk met een eigen docentenhandleiding, documentaire en een reeks informatieve boekjes die gebruikt kunnen worden in een klas of een groep.

“Dit was het beste evenement waar ik ooit aan heb deelgenomen. Die informatie had ik echt nodig”, schreef iemand van het publiek in een vragenlijst na het evenement. “Ik heb de afgelopen anderhalf jaar Prozac gebruikt en ik wil dit echt... volledig aanpakken.”
FEITEN

Het COMITÉ VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS
verspreidt de feiten over elektroshock-“therapie” (ECT).

100.000 mensen

KRIJGEN JAARLIJKS

ECT in de VS.

$ 1,2 MILJARD

WINST

wordt elk jaar op ECT-behandelingen door de Amerikaanse psychiatrische industrie opgestreken.

100%

MEER KANS

op ECT als je 65 bent ten opzichte van als je 64 bent. Het verschil? Medicare (Amerikaanse gezondheidszorg voor ouderen) treedt op 65-jarige leeftijd in werking.

70% VAN DE

ELEKTROSHOCK

slachtoffers zijn vrouwen.

1 MILJOEN

MENSEN

krijgen elk jaar over de hele wereld ECT-behandelingen.WE HEBBEN JE HULP NODIG

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheids­zorg is CCHR afhankelijk van lidmaatschappen en donaties om haar missie uit te kunnen voeren om schendingen van mensenrechten door de psychiatrie uit de wereld te helpen en schoon schip te maken binnen het terrein van de geestelijke gezondheidszorg. Sluit je, om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld voor de hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, aan bij de groep die heeft geholpen om meer dan 180 wetten in te voeren die burgers beschermen tegen misstanden in de geestelijke gezondheidszorg.

DOWNLOADEN