CCHR PROTESTEERT OP HET NEUROSCIENCE CONGRES

CCHR Florida buiten het Hilton van Orlando voordat ze aan hun drie uur durende protestmars begint.
Het Comité voor de Rechten van de Mens Florida liet haar stem horen in Orlando.

Het Neuroscience Onderwijs Instituut (NOI) hield in 2015 haar jaarlijkse Psychofarmacologie Congres in het Hilton Hotel in Orlando, Florida, waar meer dan 1200 psychiaters en medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg bijeen waren gekomen om kennis te nemen van “de wetenschap en de efficiëntie van psychotrope middelen”, een streven dat gesponsord werd door de farmaceutische industrie.

Maar om te zorgen dat hun congres alles behalve vredig verliep, arriveerde het team van CCHR Florida daar om te protesteren tegen het over-drogeren van Amerikanen en de dodelijke bijwerkingen van deze psychotrope middelen. ADHD medicijnen hebben vanwege hun schadelijke bijwerkingen, waaronder agressie, depressie en verhoogde zelfmoordneigingen, al meer dan 40 waarschuwingen gekregen in acht landen.

NOI psychiater Stephen M. Stahl verdient heel wat poen met het voorschrijven van psychiatrische middelen. Hij heeft $1,2 miljoen ontvangen als de kampioen-voorschrijver van slechts één antidepressivum, Brintellix.

“Mensen moeten vragen naar bewijs dat deze middelen werken. Dat zullen ze nergens vinden”, zegt Diane Stein, voorzitster van CCHR Florida.

Vandaar dat medewerkers en vrijwilligers van CCHR de straat op gingen met borden waarop staat “Kind zijn is geen geestelijke stoornis” en “Psychiatrie: nepwetenschap en gevaarlijke middelen”.

Chauffeurs die langsreden toeterden ter ondersteuning, er stopte een sheriff om solidariteit te tonen en een voorbijganger bood spontaan water aan aan de demonstranten, die meer dan drie uur lang hadden gelopen. Weer iemand anders deed een raampje naar beneden om uit te schreeuwen: “God zegene jullie voor wat jullie aan het doen zijn!”WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Laat ons weten wat jouw verhaal is en wat je wilt doen om een einde te maken aan de misstanden in de psychiatrie. Samen kunnen we een verschil maken.

WANNEER HUN MEDICIJNEN NIET WERKEN, VERNIETIGEN PSYCHIATERS LEVENS MET ELEKTROSHOCKS

Ken groeide op met een vader die aan alcohol verslaafd was en die hem lichamelijk mishandelde. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij psychotrope middelen voorgeschreven vanwege depressie. Toen de middelen de zaak nog erger maakten, kreeg hij een ander middel voorgeschreven, dat zijn problemen alleen nog maar verergerde.

Toen hij 21 was, kreeg Ken van een psychiater te horen dat hij shock-“therapie” nodig had. Hij zegt dat hij zoveel medicijnen had gekregen dat hij er in een bedwelmde toestand mee instemde.

In de loop van het volgende jaar kreeg Ken 30 shockbehandelingen. Hij stond erop dat daarmee werd gestopt omdat ze zijn geheugen vernietigden.

Ken was gedesoriënteerd. Zijn vader moest hem leren hoe hij zijn veters vast moest maken. Wanneer hij op zijn eentje een blokje om liep, raakte hij verdwaald. Zijn arts schatte dat zijn IQ met 50 punten was gedaald.

Ken is nu 27 en heeft het volgende te zeggen over elektroshocks: “Ik kan mij niets meer herinneren uit mijn jeugd of van de middelbare school. Je verleden en je toekomst worden erdoor uitgewist... Ik kan niet meer naar de universiteit. Was vergeten hoe je moest lezen en schrijven. Iemand vertelde me dat ik werd vermoord en ik waardeerde het dat ze de waarheid spraken. Het is een volledige nachtmerrie geweest. Ik wil dit naar buiten brengen om te verhinderen dat mensen dit doen.”

Ken is een van 100.000 Amerikaanse volwassenen en kinderen die elk jaar elektroshocks krijgen. Elk van hen heeft verhalen die al even vernietigend zijn als die van hem. Degenen die het overleven vertellen van ernstige pijn, ellende, verwarring, geheugen-uitwissing en een volledig verlies van onafhankelijkheid in het leven.

En het gebeurt niet alleen in de VS. Elk jaar krijgen over de hele wereld meer dan één miljoen mensen, waaronder bejaarden, kinderen en zwangere vrouwen, elektroshocks.

Verspreid het woord over deze destructieve praktijk. Van persoon tot persoon, via sociale media, naar overheidsfunctionarissen: breng de zaak naar buiten. Je kunt een verschil maken.WE HEBBEN JE HULP NODIG

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheids­zorg is CCHR afhankelijk van lidmaatschappen en donaties om haar missie uit te kunnen voeren om schendingen van mensenrechten door de psychiatrie uit de wereld te helpen en schoon schip te maken binnen het terrein van de geestelijke gezondheidszorg. Sluit je, om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld voor de hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, aan bij de groep die heeft geholpen om meer dan 180 wetten in te voeren die burgers beschermen tegen misstanden in de geestelijke gezondheidszorg.

DOWNLOADEN