SAMENWERKEN MET NAACP OM EEN EINDE TE MAKEN AAN PSYCHIATRISCHE MISSTANDEN OP ZWART AMERIKA

Om een einde te maken aan psychiatrische misstanden en elektroconvulsietherapie, gaf dominee Fred Shaw lezingen tijdens seminars en bij Rondreizende CCHR Exhibities in heel de VS.
Dominee Fred Shaw bundelde de krachten met de NAACP om resoluties goedgekeurd te krijgen die geformuleerd waren om Afro-Amerikanen te beschermen tegen misstanden in de psychiatrie en elektroconvulsietherapie.

Dominee Fred Shaw, vicevoorzitter van de Inglewood/South Bay tak van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP, Nationale Vereniging voor de Bevordering van Gekleurde Mensen) en Hoofd van Publieke Aangelegenheden van de Citizens Commission on Human Rights (CCHR) International, begon meer dan 25 jaar geleden met het hervormen van de geestelijke gezondheidszorg.

Toen de American Psychiatric Association (APA) een beroep deed op de Amerikaanse Food and Drug Administration om de elektroshockmachine in dezelfde veiligheidscategorie te plaatsen als contactlenzen, voelde Shaw zich geroepen om er iets aan te doen, ook omdat Zwart Amerika in hoge mate medicijnen krijgt voorgeschreven.

En hij deed er inderdaad wat aan. Hij stapte naar de media. Hij sprak in meer dan 19 radioprogramma’s en op tv, en door middel van talrijke persberichten in de gedrukte media en online bereikte hij uiteindelijk 4,9 miljoen mensen met de feiten over elektroconvulsietherapie (ECT) en psychotrope middelen.

Maar in 2016 deed hij er een schepje bovenop. Hij deed eerst mee met de protestmars van CCHR, met meer dan 500 deelnemers, tijdens de jaarlijkse APA bijeenkomst in Atlanta, Georgia. De boodschap van de protestmars en de daarop volgende Rondreizende CCHR Exhibitie was de noodzaak om ECT te verbieden. Hij werd niet alleen vergezeld van mede-NAACP-leden, maar ook van leden van Black Lives Matter, 10.000 Fearless, Concerned Black Clergy en de Nation of Islam.

Toen voerde Shaw de druk verder op, dit keer door persoonlijk een protestmars te leiden van 600 demonstranten tijdens de daaropvolgende jaarlijkse APA bijeenkomst in San Diego. Hij werd vergezeld door de NAACP-afdeling van die stad en opnieuw met de boodschap “Verbied Elektroshock – Het is marteling, geen behandeling”. Dit werd op de hielen gevolgd door Psychiatrie: Een Industrie des Doods tentoonstellingen in Harlem en in Washington, DC, waar de tentoonstelling openstond voor leden van het Amerikaanse Congres tijdens de jaarlijkse Congressional Black Caucus Foundation Legislative Conference.

Shaw deed ook een serie lezingen voor groepen, waaronder Cease Fire in Zuid-Californië, Southern California Against Forced Treatment, de psychologiefaculteit van Southwest College, de Clergy Council van het politiebureau van Los Angeles en de NAACP. In het totaal bereikte hij meer dan 12.000 mensen met lezingen en tentoonstellingen.

Shaws werk bereikte zijn hoogtepunt met twee voorstellen voor twee NAACP-resoluties, één om ECT te verbieden en een ander tegen het massaal drogeren van kinderen. Beiden werden ze unaniem goedgekeurd door het nationale kantoor van de NAACP en werden naar alle 2000 NAACP-afdelingen in de Verenigde Staten gestuurd.Door de feiten over psychiatrische misstanden te onthullen red je levens. Vertel ons jouw verhaal.

ONDERNEEM ACTIE
Neem je het op tegen de psychiatrie? Vertel ons erover

Ben je geïnspireerd door de verhalen over hoe de psychiatrie onder de wet wordt gebracht? Heb je je ooit weleens afgevraagd of jouw eigen verhaal verteld kan worden?

Citizens Commission on Human Rights is een wereldwijd netwerk van commissarissen, advocaten, mensen in de gezondheidszorg, fraudeonderzoekers, voorvechters van kinderen, onderwijzers, moeders, vaders, broers en zussen, allemaal met elkaar verbonden door een gemeenschappelijk doel. Een doel dat eruit bestaat mensenrechten en waardigheid binnen de geestelijke gezondheidszorg te herstellen. Als je dit leest, ben je al deel van het team.

Als je psychiatrische misstanden hebt gedocumenteerd, onthuld, vervolgd of als je het voor de rechtbank hebt gedaagd of onder de wet hebt gebracht en als je je uitdagingen en successen met anderen zou willen delen, dan zouden we dat graag willen horen. Jouw verhaal zou in een toekomstige nieuwsbrief opgenomen kunnen worden.

Stuur je verhaal en foto’s op. Het kan anderen inspireren om zich bij ons aan te sluiten om een einde te maken aan misstanden in de psychiatrie over de hele wereld.

Wij kijken ernaar uit om wat van je te horen!


STOP MISSTANDEN IN DE PSYCHIATRIE

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, steunt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN