ANTIPSYCHOTICA: ONVERWACHT OVERLIJDEN

Tussen 2005 en 2011 is het gebruik van antipsychotica in het Amerikaanse leger met 1100% gestegen – veel meer dan onder de burgerbevolking.

Zeven verschillende landen alsook de Europese Unie hebben een totaal van 55 waarschuwingen uitgebracht over de schadelijke bijwerkingen van antipsychotica, waaronder:

  • 12 waarschuwingen voor dood/plotseling overlijden
  • 11 waarschuwingen voor hartproblemen
  • 6 waarschuwingen voor afkickverschijnselen
  • 6 waarschuwingen voor stuiptrekkingen, beroertes of trillen
  • 5 waarschuwingen voor diabetes

http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/antipsychoticsideeffects

Het antipsychoticum Seroquel wordt in het bijzonder in verband gebracht met hartstilstand en plotse hartdood van veteranen die aan gevechten hebben deelgenomen. Het wordt vaak voorgeschreven om slapeloosheid te behandelen, een indicatie waarvoor het niet is toegelaten door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Onder soldaten heeft het de bijnaam “Serokill” gekregen. Niet dat een ander antipsychoticum beter zou zijn – een recente studie in de New England Journal of Medicine liet zien dat alle middelen in deze klasse het risico op plotselinge hartstilstand verdubbelen.

Wanneer deze middelen op grote schaal aan militair personeel worden gegeven, kan wat begon als een risico, uitgroeien tot een ramp op grote schaal. Volgens een onderzoek van neuroloog Dr. Fred Baughman Jr, zijn wel 351 soldaten gestorven aan hartstilstand nadat zij een cocktail met antipsychotica en antidepressiva hadden gebruikt. Dat verschijnsel is geen toeval als je het vergelijkt met een studie uit 2004, waaruit blijkt dat er tussen 1997 en 2001 ten gevolge van oefeningen 59 gevallen van niet-traumatische hartstilstand onder militaire rekruten zijn voorgekomen.

Toch blijven psychiaters antipsychotica zoals Seroquel massaal voorschrijven, ondanks dat zij onverklaarbare sterfgevallen overal om zich heen kunnen zien. Tussen 2001 en 2011 hebben het Bureau van Veteranenzaken en het Ministerie van Defensie meer dan $850 miljoen besteed aan Seroquel, een gigantische melkkoe voor de psycho-farmaceutische industrie ten koste van soldaten in actieve dienst en veteranen.

DOWNLOADEN