CCHR OPENT OGEN IN NEVADA VOOR MISSTANDEN IN DE PSYCHIATRIE

CCHR bood belangrijke informatie over de geestelijke gezondheidszorg aan parlementsleden van de staat Nevada en hun assistenten door haar rondreizende exhibitie over de psychiatrie in het regeringsgebouw.
CCHR bood belangrijke informatie over de geestelijke gezondheidszorg aan parlementsleden van de staat Nevada en hun assistenten door haar rondreizende exhibitie over de psychiatrie in het regeringsgebouw.
CCHR bood belangrijke informatie over de geestelijke gezondheidszorg aan parlementsleden van de staat Nevada en hun assistenten door haar rondreizende exhibitie over de psychiatrie in het regeringsgebouw.
Exhibitie in het regeringsgebouw schijnt het licht van waarheid op schadelijke psychiatrische praktijken.

Parlementsleden van de staat Nevada worstelen met vele kwesties terwijl ze elk jaar honderden wetsvoorstellen moeten goed- of afkeuren. Onder de wetsvoorstellen dit jaar waren wetsvoorstellen om schoolcounselors en psychologen meer vrijheid te geven om scholieren meer gezondheidszorg te verlenen als het gaat om geestelijke en gedragsstoornissen.

De wetsvoorstellen houden echter geen rekening met het geweld dat opgewekt wordt als iemand veel psychiatrische middelen neemt, terwijl die middelen vaak worden voorgeschreven als onderdeel van die gezondheidszorg. Het geweld dat steeds maar lijkt toe te nemen in scholen loopt parallel aan de toename van gezondheidszorg van geestelijke en gedragsstoornissen in scholen.

En aangezien Stephen Paddock, de schutter uit Las Vegas die in 2017 58 mensen vermoordde, Valium slikte, is er genoeg reden om in Nevada alarm te slaan.

Een ander gebied van primaire zorg om de hoeveelheid geweld en het aantal zelfmoorden te verminderen, is elektroconvulsietherapie (ECT), die naast angst, bezorgdheid en verwarring ook hallucinaties als ‘bijwerkingen’ heeft.

Om het bewustzijn van deze en andere kwesties binnen de geestelijke gezondheidszorg te verhogen, bracht CCHR tijdens de 80e sessie van de wetgevende macht haar rondreizende exhibitie, Psychiatrie: Een Industrie des Doods, rechtstreeks in het regeringsgebouw van Nevada, in Carson City.

Heel toepasselijk waren er drie parlementsleden van Nevada aanwezig om de exhibitie te openen. Tijdens de twee dagen van de exhibitie liepen er 150 parlementsleden en hun assistenten en lobbyisten door de tentoonstelling die de waarheid zagen van de schade die toegebracht wordt onder het mom van ‘hulp’.


WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Diegenen die de rondreizende exhibities over de hele wereld bezochten, delen hun persoonlijke verhalen, tragische gebeurtenissen en inzichten.

AMBTENAAR, ARIZONA, VS

“Ik had informatie nodig omdat de arts van mijn kinderen ze psychiatrische middelen wilde geven voor ADHD. Ik ben op zoek naar een alternatieve oplossing. Ik ben dankbaar voor de expositie die bevestigde hoe ik over psychiatrische middelen dacht.”

SCHOOLHOOFD, JAPAN

“Er worden zoveel kinderen gelabeld met ontwikkelingsstoornissen en ze worden gedrogeerd met psychiatrische middelen. Dergelijke kinderen kunnen verbeteren met de juiste zorg en omgeving. We moeten kinderen redden van psychiatrische middelen.”

OVERLEVENDE VAN DE HOLOCAUST EN VOORZITTER VAN DE ASSOCIATIE VAN JOODSE VROUWEN IN DRESDEN, DUITSLAND

“Tot voor kort plaatste ik het tragische lot van mijn familie niet in de context van wat er in de exhibitie werd getoond. Het werd in Oost- en West-Duitsland achtergehouden dat de moordmachine van de nazi’s haar wortels heeft in het psychiatrische erfelijke onderzoek, en dat dit de pseudo-wetenschappelijke redenering verschafte voor de uitroeiing van mensen die zogenaamd ‘onwaardig om te leven’ waren.”

VERPLEEGSTER, ZIEKENHUIS CHARITÉ, BERLIJN, DUITSLAND

“Gewetenloze psychiaters stuurden mijn kind zijn dood in. Getraumatiseerd door een gewelddadige overval was mijn zoon op zoek naar hulp in een inrichting. Hij verbleef slechts 22 uur in het psychiatrische ziekenhuis, maar het vernietigde zijn leven. Hij ging er op vrijwillige basis heen, maar onderging zo’n 9,5 uur fixatie en werd tegen zijn wil vol met psychiatrische middelen gestopt. Ik stond erop dat hij onmiddellijk werd vrijgelaten, maar hij zat nog steeds onder zware psychotrope middelen. In die toestand ging hij buiten een wandeling maken en op de een of andere manier kwam hij op het spoor terecht en werd door een regionale hogesnelheidstrein geraakt. Hij stierf na gedwongen behandeling in het psychiatrisch ziekenhuis. Jammer genoeg moest ik zelf ervaren wat CCHR onthult – psychiatrie: dood in plaats van hulp.”


FEITEN

EEN TERUGBLIK OP HET JAAR

Het afgelopen jaar bracht expansie en de boodschap van CCHR reikte verder. Hier zijn de cijfers:

502.022

BOEKJES

verspreid, die de waarheid achter de misstanden in de geestelijke gezondheidszorg onthullen

118

LANDEN

vanwaaruit bestellingen voor de CCHR-materialen werden geplaatst

157

DUIZEND

mensen bereikt door de media die de ware bron van de misstanden in de geestelijke gezondheidszorg onthullen

20.920

MENSEN

bezochten dit jaar het Psychiatrie: Een Industrie des Doods Museum in Hollywood, Californië

1853

EVENEMENTEN

werden er gehouden om te demonstreren tegen de misstanden in de psychiatrie om een stem te geven aan de stemlozenEEN EINDE MAKEN AAN PSYCHIATRISCHE MISSTANDEN

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, steunt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN