ALLISON FOLMAR HERSTELT RECHTEN VAN OUDERS EN REDT KINDEREN VAN MISBRUIK

Allison Folmar, advocaat, spreekt tot de media over het verdedigen van de rechten van ouders en over het terugkrijgen van hun kinderen die onwettig door Child Protective Services werden weggehaald.
Wat begon als één enkele zaak waarbij Child Protective Services (de Amerikaanse kinderbescherming) onwetmatig een kind bij haar moeder weghaalde, wordt voor een advocaat een gepassioneerde kruistocht voor de rechten van ouders.

Toen Allison Folmar uit Detroit, Michigan, om 2 uur ’s nachts een telefoontje kreeg, over een moeder die zich in haar huis had verschanst tijdens een 10 uur durende impasse tegen Child Protective Services (CPS), een SWAT-team, een tank en andere wetshandhavers – allemaal om haar 11-jarige dochter, Ariana, te beschermen tegen Risperdal – was Folmars onmiddellijke reactie: “Ik zal haar vertegenwoordigen!”

Folmar was al sinds 2000 advocaat, maar dit terrein was nieuw voor haar, en ze had feiten nodig – feiten die Citizens Commission on Human Rights (CCHR) gaf. Ze kwam te weten dat Risperdal, een antipsychoticum, onherstelbare bijwerkingen heeft, waaronder manie, agressie, diabetes, gynaecomastie (borstgroei) bij mannen, en de dood bij bejaarden. Wat betreft Ariana, haar gedrag veranderde na een vaccinatie. Haar moeder, Maryanne Godboldo, nam haar naar een medisch centrum waar Ariana Risperdal werd voorgeschreven. Daar kreeg ze ernstige negatieve reacties van. Met hulp van een dokter, liet Godboldo haar dochter langzaam stoppen met het medicijn.

Ariana begon te verbeteren, maar CPS was het er niet mee eens dat ze met het gevaarlijke medicijn stopte. CPS bemachtigde een onwettig bevel, dat als een hamerstuk was behandeld, met de naam van een rechter erop die het nooit gelezen had. Daarmee probeerden ze Ariana uit haar huis te halen, wat de aanleiding vormde voor een 10-uur durende impasse. Godboldo werd uiteindelijk misleid om haar kind uit handen te geven toen ze de belofte kreeg dat Ariana niet naar een psychiatrische instelling zou gaan, maar juist daar trof Folmar haar aan. “Ik wil echt nooit meer een kind in zo’n inrichting zien”, zegt Folmar. Met de feiten in handen stapte Folmar naar de rechtbank. Ze kreeg het voor elkaar dat Ariana uit de psychiatrische afdeling werd ontslagen en, na talloze rechtszaken, werden alle aanklachten tegen Godboldo ingetrokken. Maar de doos van Pandora was geopend. Folmar werd overspoeld met telefoontjes van ouders die overstuur waren omdat hun recht om zelf het beste medische traject voor hun kinderen te kiezen, geschonden was. Kim Gee uit New York was zo’n geval – ook haar dochter was door CPS weggehaald omdat ze had geweigerd haar Risperdal te geven. Gee zegt: “Allison wist dat ik een dochtertje had dat onwettig was weggehaald om onjuiste redenen. Ze reageerde: ‘Och nee meisje, we krijgen je dochter terug!’ En, verdomd, dat is precies wat er gebeurde.”

Na de Godboldo-zaak, gaf Michigan nieuwe richtlijnen uit waardoor het niet langer wettig is voor CPS om tussenbeide te komen wanneer ouders verkiezen geen bewustzijnsveranderende medicijnen aan hun kind te geven. Rechters zijn nu ook verplicht de documenten te lezen waar hun handtekening op staat.Sluit je bij ons aan in de strijd om het barbaarse gebruik van elektroconvulsietherapie te stoppen op cchrint.org/electroshock.

ONDERNEEM ACTIE
Elektroconvulsie­therapie wordt nog steeds gegeven

Elektroconvulsietherapie (ECT) wordt tegenwoordig nog steeds gegeven. Jaarlijks krijgen naar schatting wereldwijd één miljoen mensen ECT en ze wordt gepromoot als een “nieuwe veiliger” vorm. Alles wat “veiliger” is, is slechts cosmetisch. Patiënten zijn nu onder narcose, zodat de effecten van de epilepsieaanval die teweeggebracht wordt door de 460 volt die op de hersenen wordt gezet, alleen te zien is aan een trilling van de voeten van de persoon. Maar niets kan de echte schade verminderen: cognitieve en geheugenstoornissen, geheugenverlies, hersenbeschadiging en de dood.

Maar al die tijd, tijdens haar 80-jarige bestaan, heeft de Amerikaanse Food & Drug Administration nooit om klinisch onderzoek gevraagd dat aantoont dat ECT veilig of effectief is. Zoals een biomedische ingenieur het zei: “Om te zeggen dat je hersenen een elektrische schok van 460 volt nodig hebben, is net zoiets als zeggen dat je computer een blikseminslag nodig heeft.”

CCHR is op een kruistocht om deze barbaarse praktijk te stoppen. Kom meer te weten en teken onze petitie op cchrint.org/electroshock.


EEN EINDE MAKEN AAN HET MISBRUIK

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, steunt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN