NIEUWS

PROTEST TEGEN MISSTANDEN IN KINDERPSYCHIATRIE

De European Society for Child Psychiatry kreeg meer dan ze verwachtte op haar 18e jaarlijkse congres in Wenen, Oostenrijk.

CCHR protesteert tegen de European Society for Child and Adolescent Psychiatry met een spandoek waarop staat: “ADHD: EEN MILJARDENBEDRIJF VOOR DE PSYCHIATRIE – GEEN PSYCHIATRISCHE MIDDELEN VOOR ONZE KINDEREN.”

De prachtige locatie van het 18e internationale congres van de European Society for Child and Adolescent Psychiatry, het paleis Hofburg in Wenen, Oostenrijk, was slechts een façade voor de afschuwelijke waarheid over de misstanden in de kinderpsychiatrie. CCHR was vastbesloten om dit openbaar te maken. Ter ere van die dag gingen meer dan 300 CCHR-activisten uit Oostenrijk, Hongarije, Duitsland, Slowakije, Tsjechië, Frankrijk, Italië, Denemarken en Griekenland de straat op om te demonstreren.

Ze droegen een groot spandoek met de tekst: “ADHD: een miljardenbedrijf voor de psychiatrie – geen psychiatrische middelen voor onze kinderen.” Demonstranten droegen borden met daarop punten waarop de psychiatrie misbruik maakte van jongeren. Dit houdt ook het feit in dat vandaag de dag wereldwijd ten minste 20 miljoen kinderen psychiatrische middelen gebruiken, middelen die onder andere ‘bijwerkingen’ zoals moord- en zelfmoord­gedachten hebben. Op plakkaten stond ook: “Kinderjaren zijn GEEN geestelijke stoornis.”

De demonstranten werden gevolgd door een zwarte lijkwagen met een witte doodskist en bloemen voor de jonge slachtoffers van de psychiatrie. Eén zo’n slachtoffer was een 18-jarige jongen die na 22 uur psychiatrische behandeling stierf. De behandeling bestond onder andere uit een fixatie van 9 uur en een enorme hoeveelheid psychotrope middelen.

Het protest stopte voor de deur van het paleis Hofburg, waar feiten en cijfers over psychiatrisch misbruik van kinderen en adolescenten bekend werden gemaakt aan de aanwezigen en voorbijgangers.

DOWNLOADEN