PSYCHIATRIE BEROOFDE HAAR ZUSJE VAN HAAR ZIEL – JASMINE KREEG HAAR WEER TERUG

De zusjes Sydney (links) en Jasmine Toache, voordat ze samen strijden; de liefde van een zus tegen het gif van psychiatrische middelen.
Toen Sydney zeven jaar was, kreeg ze psychiatrische middelen voorgeschreven. Ze werd een “leeg omhulsel”. En ze zou voor altijd verloren zijn geweest, ware het niet dat haar zus uit liefde voor haar, een niet-aflatende zoektocht begon om haar terug te krijgen.

Jasmine’s jongere zusje Sydney was een pittig kind – creatief, bezig met kunst en ze was altijd aan het zingen. Ze was een van die kinderen waarvan je dacht, “Hoe komt het dat ze zo blij is?”

En dat was ze, totdat ze in de greep van de psychiatrie terechtkwam.

“Mensen bleven mijn moeder maar zeggen dat mijn zusje ADD had en dat ze Ritalin moest slikken en dat ze nodig getemd moest worden of tot bedaren gebracht moest worden, of zo iets”, zegt Jasmine.

Toen Sydney zeven was, kreeg ze psychiatrische middelen voorgeschreven.

“Deze middelen, ‘wisten’ haar uit”, zegt Jasmine. “Ik verloor mijn zusje. Het was alsof haar ziel eruit gerukt was. Het was het meest beangstigende dat ik ooit van mijn leven heb gezien. Zij zong niet meer. Ze was de hele tijd stil. Ze was gewoon verdwenen.”

Toen Jasmine ging studeren koos ze psychologie als hoofdvak. Ze was vastbesloten om erachter te komen welke opties, anders dan psychiatrische middelen, er voor kinderen waren. Maar binnen een jaar wilde ze al weg. Het was alsof ze de “momenten van marteling” van haar zusje weer helemaal opnieuw beleefde. Toen ze anderen om oplossingen vroeg, wees een professor haar op CCHR: “Je moet naar dat museum gaan. Het zal je wereld veranderen. Daar ben je naar op zoek.”

Dus dat deed ze. Zij en haar vriendje, die ook psychologie studeerde, bezochten het Psychiatrie: Een Industrie des Doods Museum in CCHR International. Toen ze de eerste kamer binnenliepen, wist ze dat ze het had gevonden.

“Ik was totaal overrompeld, want dit was de kant die ik kende”, herinnert ze zich. “Toen ik bij de sectie over kinderen kwam, stortte ik in, ik begon gewoon te huilen... Ik zag waarmee ze te kampen had en dat niemand het onder ogen durfde te zien of er iets over durfde te zeggen, zoals: ‘dit is niet oké’.”

Jasmine keerde met haar moeder en haar zusje naar het museum terug. Haar zusje was toen een tienermeisje. Toen Sydney de displays zag, was dat het einde. Die psychiatrische middelen, daar was ze klaar mee. Ze was vastbesloten.

“Ik denk dat geen enkel kind van zeven jaar gediagnosticeerd zou mogen worden, voor wat dan ook. Want dan ben je gewoon nog een kind.”, zegt Sydney.

“Ik denk dat ze dat nodig had om het mijn moeder te laten zien en te kunnen zeggen: ‘Kijk het is bewezen, dit is niet goed’”, zegt Jasmine.

Na acht jaar gevangen te hebben gezeten in een leegte veroorzaakt door medicijnen, was het een emotioneel besluit.

“Ik omarmde haar gewoon”, herinnert Jasmine zich. “Ik zei tegen haar: ‘Nu is jouw tijd gekomen. Nu mag je vrij zijn. Je gaat je ziel de vrijheid geven en je komt weer terug in je lichaam en je gaat weer jezelf zijn en er is niets mis met je.’ Niemand onderkende waar ze doorheen ging, behalve ik dan misschien.”

Sydney blijft vrij van deze middelen ze zingt weer. En beide zusjes zijn uitgesproken voorstanders van CCHR en tegen psychiatrische drogering.



Vrouw sluit zich aan bij protest in Florida dat het psychiatrisch drogeren van kinderen veroordeelt.

ONDERNEEM ACTIE
Jouw verhaal kan hier opgenomen worden

Ben je geïnspireerd door de verhalen over hoe psychiatrie onder de wet wordt gebracht? Heb je je ooit weleens afgevraagd of jouw eigen verhaal verteld kan worden?

Citizens Commission on Human Rights is een wereldwijd netwerk van commissarissen, advocaten, professionals in de gezondheidszorg, fraudeonderzoekers, voorvechters van kinderen, onderwijzers, moeders, vaders, broers en zussen, allemaal met elkaar verbonden door een gemeenschappelijk doel. Een doel dat eruit bestaat mensenrechten en waardigheid binnen de geestelijke gezondheidszorg te herstellen. Als je dit leest, ben je al deel van het team.

Als je psychiatrisch misbruik hebt gedocumenteerd, onthuld, vervolgd of als je het voor de rechtbank hebt gedaagd of onder de wet hebt gebracht en als je je uitdagingen en successen met anderen zou willen delen, dan zouden we dat graag willen horen om te kijken of het in een toekomstige nieuwsbrief kan worden opgenomen.

Neem contact met ons op. We zullen je telefonisch of per e-mail interviewen en dan jouw verhaal schrijven.

Wij kijken ernaar uit om wat van je te horen!



DONEER

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, vertrouwt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN