EEN RECEPT VOOR MOORD?

Bloedbaden en wakes ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn volop in het nieuws. Maar hoeveel meer geliefden moeten er verloren gaan voordat het echte kwaad achter het geweld aan het licht wordt gebracht?
Een BBC-documentaire stelt de vraag: Zitten psychotrope middelen achter het geweld?

Zinloos geweld is niet alleen maar een Amerikaanse kwestie. Er is Andreas Lubitz die, terwijl hij aan de antidepressiva en benzodiazepine zat, doelbewust het Germanwings vliegtuig in het zuiden van Frankrijk liet neerstortten. Hij was de copiloot en alle 150 aan boord kwamen om het leven. Dan is er Matti Saari uit Finland. Hij was een culinair student die negen leerlingen en een leraar doodschoot, iemand anders verwondde en toen zichzelf doodde. Hij nam een antidepressivum en alprazolam. Mamoru Takuma, uit Ikeda, Japan, nam een antidepressivum toen hij een basisschool binnenglipte met een 15 cm lang mes. Hij doodde acht kinderen van groep 3 en 4, en verwondde ten minste 15 anderen.

In juli 2017, onderzocht een BBC UK Panorama documentaire, Een recept voor moord, de rol van antidepressiva bij de schietpartij van James Holmes. Die vermoordde in 2012 12 mensen, en verwondde er 70 in een bioscoop in Colorado. Hij was nog geen 17 weken voorafgaand daaraan een antidepressivum gaan innemen. Professor David Healy interviewde Holmes vóór zijn rechtszaak in 2015 en concludeerde: “Ik geloof dat als hij die Sertaline [antidepressivum] niet had genomen, hij niemand vermoord zou hebben.”

Professor Healy schat dat 90 procent van de schietpartijen op scholen over de afgelopen tien jaar in verband gebracht kunnen worden met antidepressiva. In een nieuw rapport van CCHR staat de aanbeveling dat er hoorzittingen moeten worden gehouden om de correlatie tussen psychiatrische behandeling, en geweld en zelfmoord te onderzoeken.


WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Dit hadden bezoekers te zeggen toen ze op de hoogte waren gebracht van de gedocumenteerde feiten in de Psychiatrie: Een Industrie des Doods tentoonstelling.

PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE, LOUISIANA, VS

32 jaar lang ben ik een verpleger geweest in de geestelijke gezondheidszorg in Louisiana. Ik heb altijd achter de patiënten gestaan en ben getuige geweest van verontrustende veranderingen in mijn beroep, met name in de afgelopen 15 jaar. Ik wil een verschil uitmaken. Bedankt voor dit inzicht en het gratis informatiepakket.

EVANGELISCH PASTOOR, PERU

Ik ben pastoor met een congregatie van 2500 mensen. Ik ervaar de misstanden in de psychiatrie, waar ik, met de hulp van God, aan hoop te ontsnappen. Ik wil mijn mensen waarschuwen over deze gevaren waar ze aan bloot worden gesteld. Ik zal ze jullie materiaal laten zien, en ik ben op zoek naar eerlijke autoriteiten om me te helpen deze informatie beschikbaar te maken.

STUDENT, FRANKRIJK

Jullie zeggen alles wat ik denk, zonder daarbij te vloeken! Ik heb alles gezien waar jullie over praten. Mijn beste vrienden zitten in chemische dwangbuizen en veranderen in vreselijke mensen wanneer ze deze middellen gebruiken.

GEPENSIONEERD POLITIEFUNCTIONARIS, ALABAMA, VS

Stuur me s.v.p. de dvd. Ik ken een heleboel mensen die psychotrope middelen gebruiken die dit nodig moeten zien.

BEDRIJFSLEIDER, VERENIGD KONINKRIJK

Ik ben al vele jaren lang door de psychiatrische industrie misbruikt, en ik wil anderen helpen door ze te onderwijzen in de gevaren ervan.

BEWAKER VAN EEN PSYCHIATRISCHE INSTELLING, NAMIBIË

Ik werk in een psychiatrische instelling en houd geestelijk gestoorde patiënten in de gaten. Uw educatieve materialen zijn nuttig voor mij omdat ze me uitrusten om op de juiste manier om te gaan met geestelijke ziekten en met de rechten van deze arme patiënten. Ik heb heel veel gezien op deze locatie waar ik het tot dus ver niet mee eens ben. Deze materialen zijn een geluk bij een ongeluk voor mij. Ik zal deze informatie met collega’s delen.


FEITEN

PSYCHOTROPE “BIJWERKINGEN”

Sommige psychotrope middelen hebben “neveneffecten”, waaronder zelfmoord en moord.

117%

MEER

van voorgeschreven psychiatrische medicijnen in de VS, tussen 1999 en 2013

24%

MEER

van het aantal zelfmoorden in de VS, van 1999 tot 2014, toeval?

41

MILJOEN AMERIKANEN

zitten aan de antidepressiva

65

GEWELDDADEN

waardoor 693 mensen gedood of verwond werden in meer dan 3 decennia, werden gepleegd door mensen die aan de psychotrope middelen zaten of die daarvan probeerden te ontwennen

409

WAARSCHUWINGEN VOOR MEDICIJNEN

op psychiatrische medicijnen voor het risico op zelfbeschadiging, zelfmoord, geweld, agressie en moordgedachtenEEN EINDE MAKEN AAN PSYCHIATRISCHE MISSTANDEN

Als non-profit toezichthouder op de geestelijke gezondheidszorg, steunt CCHR op lidmaatschappen en donaties om haar missie om psychiatrische schendingen van mensenrechten uit de wereld te helpen en de geestelijke gezondheidszorg op te schonen, te volbrengen. Om deel uit te maken van de grootste beweging ter wereld op het gebied van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, kun je je aansluiten bij de groep die heeft geholpen bij het opstellen van meer dan 180 wetten die burgers beschermen tegen psychiatrische misstanden.

DOWNLOADEN