DE VERBORGEN VIJAND: De Dubbele Agenda van de Psychiatrie

Aan het begin van 2013 melde het Amerikaanse Ministerie van Defensie dat het aantal zelfmoorden onder soldaten in het leger in 2012 veel hoger lag dan het aantal soldaten die in oorlogsstrijd sneuvelen – gemiddeld bijna 1 zelfmoord per dag. Een maand later werden er zelfs nog verontrustender cijfers van het Departement van Veteranenzaken bekend gemaakt: het aantal zelfmoorden onder veteranen was toegenomen tot 22 per dag – zo’n 8000 per jaar.

Leer meer >>

Wat is Citizens Commission on Human Rights?

CCHR houdt toezicht op de geestelijke gezondheidszorg en is een organisatie zonder winstoogmerk. Haar werk heeft geresulteerd in meer dan 150 wetten die mensen beschermen tegen misstanden en dwangpraktijken, zoals gedwongen inname van medicijnen. CCHR heeft lang gevochten om belangrijke fundamentele mensenrechten op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg te waarborgen, zoals bijvoorbeeld informed consent aangaande de legitimiteit van de diagnose van psychiatrische aandoeningen, risico's van psychiatrische behandeling, het recht op informatie over alle alternatieven en het recht om behandeling te weigeren.
Leer meer >>

RESULTATEN

De Citizens Commission on Human Rights – Stelt al meer dan veertig jaar de psychiatrie aan de kaak.

CCHR vecht al sinds 1969 voor vernieuwing in de geestelijke gezondheidszorg. De Speciale Rapporteur van de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties erkende dat CCHR verantwoordelijk is voor “vele grote hervormingen” die mensen beschermen tegen psychiatrisch misbruik. Daarnaast heeft CCHR duizenden individuele gevallen gedocumenteerd die laten zien dat psychiatrische medicijnen en de vaak wrede psychiatrische praktijken krankzinnigheid en geweld tot gevolg hebben.
het hele verhaal>>>

ONDERNEEM ACTIE

Raak betrokken in de strijd voor Mensenrechten!

De Citizens Commission on Human Rights onthult niet alleen overtredingen van mensenrechten in het veld van de geestelijke gezondheidszorg, maar helpt actief samen met individuen en groepen over de gehele wereld om noodzakelijke hervorming te bewerkstelligen. Er zijn veel manieren om ons te helpen.
meer gegevens>>DOWNLOADEN